Frihed til at gøre som du vil

Spørgsmål og svar

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan søger jeg om et Fønikslån?

Du skal bare udfylde formularen på siden, så foretager Facit Bank en kreditvurdering, og du bliver kontaktet.

Hvor meget kan jeg låne?

Du kan låne mellem 10.000 og 175.000 kr.

Hvad bliver min rente?

Renten på Føniks Privatlån ligger på 9,90 - 19,56 procent og er variabel.

Skal jeg stille sikkerhed for at låne?

Nej, det skal du ikke. Vi kræver ikke sikkerhed for at kunne låne penge hos os.

Hvor lang tid går der, før jeg har pengene på min konto?

Pengene bliver sat ind på din konto samme dag, som lånet bliver godkendt, eller senest hverdagen efter.

Hvordan får jeg udbetalt lånet?

Når din ansøgning er godkendt, og du har underskrevet låneaftalen, bliver dine penge udbetalt til din konto. Det sker enten samme dag eller senest hverdagen efter.

Gode råd om økonomi
Vi har samlet tre gode råd om at låne penge, som du med fordel kan læse, inden du beslutter dig for at låne hos os eller andre. 

Læg et grundigt og realistisk budget 
Med et budget slipper du for ubehagelige overraskelser. Du véd altid, hvor mange penge du har til rådighed, så du ikke bliver fanget med en tom konto, når f.eks. licensen, A-kassen, SU-lånet, tandlægen, mekanikeren eller andet skal betales. 

Kend dit rådighedsbeløb
Når du har lagt et budget, får du samtidig overblik over dit rådigheds-beløb, som fortæller dig, om du har plads til flere faste udgifter i din økonomi.

En ny fladskærm eller en ferie sydpå er dejligt, men det kan hurtigt blive hverdag igen. At sidde alt for stramt i det til daglig bliver surt i længden, så vær ærlig overfor dig selv inden du låner, og vurdér hvor stort dit behov er. 

Brug Betalingsservice og undgå rykkergebyrer
Girokort er både dyre, besværlige at bruge og lette at glemme. Med Betalingsservice melder du regningen til én gang, og så trækkes pengene automatisk fra din konto én gang om måneden

Budgetskema
Har du brug for et nemt værktøj til at lægge dit privatbudget, så finder du her et budgetskema som kan give kontrol og overblik over din privatøkonomi. Værktøjet skal ses som en hjælp til på en overskuelig og simpel måde at få overblikket.

Download Excel skabelonen og du er klar til start! Tast dine indtægter og udgifter på de enkelte linier, og du vil få det fulde overblik over din økonomi – dit rådighedsbeløb nederst på siden beregnes automatisk på baggrund af dine indtastede oplysninger. De indtastede oplysninger er private og kan kun ses af dig. 

Download budgetskemaet her

3 tips før du låner

Det kan være en rigtig god idé at få overblik over din daglige økonomi,
før du låner. Her får du 3 gode tips:

1. Læg et budget
Husleje, el, telefon, forsikring, transport, mad... Skriv alle dine faste udgifter ned og husk at få det hele med. Sæt også et fast beløb af til uforudsete udgifter som fx tandlæge eller hvis vaskemaskinen bryder sammen. Skriv på samme måde dine faste indtægter ned. Nederst på siden får du et budgetskema, som gør det nemt for dig.

2. Kend dit rådighedsbeløb
Når du har overblik over din økonomi, ved du, hvad du har til overs hver måned – bl.a. om der er plads til at betale faste afdrag på et lån. Måske er der luft nok til ønskeferien eller noget andet, du går og drømmer om – måske ikke. Det viser budgettet dig helt tydeligt. Bare vær realistisk, når du laver det.

3. Undgå rykkere
Meld alle dine faste regninger til Betalingsservice. Så bliver de automatisk betalt hver måned, og du slipper helt for besværet med girokort. Du slipper også for ærgerlige udgifter til rykkere, hvor der ryger dyre gebyrer på.

Værs’go: Budgetskema til dig
Sæt alle dine indtægter og udgifter ind, så beregner skemaet automatisk dit rådighedsbeløb. Gem budgetskemaet på din computer. Det er selvfølgelig helt privat og kan ikke ses af andre end dig. Hent dit budgetskema her.

Flere spørgsmål?

99 99 92 22

Har du spørgsmål til lånet, eller bliver du i tvivl om noget, er vi klar til at hjælpe. Du kan ringe til os alle ugens dage mellem kl. 8 og 22. Så får du hurtigt svar.